Ik doe niet aan goede voornemens. De overgang van 31 december naar 1 januari, de start van een nieuw jaar, het is maar een moment. Waarom zou je wachten als je er nú voor kunt kiezen om te gaan sporten, een hobby op te pakken of minder te eten? En toch… in de eerste week van 2019 scrollde ik door mijn LinkedIn tijdlijn en veel van mijn contacten leken het nieuwe jaar aan te grijpen voor – al dan niet ingrijpende – veranderingen.

Het liet me niet los de afgelopen weken. Hoe zorg ik er nu voor dat ik in 2019 blijf investeren in mijn eigen ontwikkeling en hoe kan ik dat aanpakken? Al jaren neem ik me voor om meer boeken te lezen en aan bloggen ben ik misschien wel 100x begonnen inmiddels. (Het beginnen met bloggen strandt overigens vaak al bij het uitkiezen van het juiste WordPress thema; ik kan daar heel druk mee zijn. ;))

2019 Challenge

En daarom leg ik mezelf een challenge op in 2019. Een challenge om een start te maken met bloggen, meer boeken te lezen én te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Wat ga ik doen?

  • 40 blogs plaatsen
  • 10 boeken lezen
  • een persoonlijk ontwikkelplan schrijven

Bloggen

In (ten minste) 40 blogs zal ik delen over dingen die mij bezig houden. Dat kan te maken hebben met:

  • Technologie (Raspberry Pi projecten, privacy en handige tools bijvoorbeeld)
  • Online marketing & analytics (Google Tag Manager & Analytics tips en tricks)
  • Boek recensies

Het blog dat je nu leest is #1. Nog #39 te gaan!

Lezen

Ik heb altijd veel gelezen, maar de laatste jaren komt dat er niet meer echt van. Noem de smartphone als reden (quilty as charged!) of het gebrek aan tijd, maar op dit moment lees ik eigenlijk alleen in vakanties af en toe een boek. En daar wil ik verandering in brengen door dit jaar ten minste 10 boeken te lezen. De volgende boeken staan voorlopig in ieder geval op mijn shortlist:

Met de eerste (Ik – Gezond egocentrisme, meer effectiviteit) ben ik al begonnen en de challenge is nu om dit boek nog voor eind januari uit te lezen.

Welk boek mag echt niet op mijn lijst ontbreken? Laat jouw tip achter in de comments!

Mijn persoonlijk ontwikkelplan

Soms ben ik jaloers op mensen die precies lijken te weten wat hun ‘stip op de horizon’ is. Die doelgericht werken aan een carrière of heel bewust omgaan met tijd in hun privé leven. Eerlijk gezegd heb ik soms het gevoel dat het me een beetje overkomt. Dat is misschien wat zwaar aangezet, want natuurlijk heb ik wel een idee waar ik naar toe wil. Maar om dat extra kracht bij te zetten, ga ik de komende maanden werken aan een persoonlijk ontwikkelplan met doelen voor de komende jaren. Waar ga ik aan werken, waarin wil ik investeren en wat wil ik ontwikkelen?

Over to you!

Ik ben benieuwd naar jouw plannen voor 2019!

Gepubliceerd door Michiel

Online Marketeer en Communicatie Professional. Man van Marijke. Papa van Danique, Joram en Nadeche.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.